Saturday, February 18, 2017

Pentru relaxare, ai nevoie de un sejur in Portugalia in 2017

Portugalia este un adevarat paradis ce devine tot mai popular in randul turistilor romani care isi doresc sa viziteze tara de unde Ferdinand Magellan si Vasco da Gama plecau in primele lor expeditii pentru a descoperi intreaga lume. De la orase mari, aglomerate, dar pline de istorie si activitati pentru toate preferintele, pana la sate pescaresti linistite, traditionale, Portugalia le are pe toate, dar dispune si de cativa asi in maneca ce asteapta sa fie descoperiti de catre cei care au simtul aventurii. Astfel, un sejur Portugalia in 2017 este la mare cautare, preturile sunt foarte bune, iar turistii se bucura de confort, in special datorita faptului ca au acces la un zbor direct din Bucuresti catre cele mai importante orase portugheze.Cartierul Belem

Acesta pare ca a adunat tot ce avea Lisabona mai bun de oferit, incepand de la monumente istorie, o paleta de gradini pline de verdeata si cateva muzee. Fara indoiala Belem este una dintre cele mai vizitate zone din capitala portugheza si este dominata de Manastirea Ieronimilor, o constructie impunatoare din secolul al 15-lea, unde turistii pot admira frescele deosebite si arhitectura unica. De asemenea, nu trebuie ratat nici turnul Belem de unde orasul poate fi admirat de la mare inaltime, insa nici Muzeul Maritim sau Monumentul Exploratorilor.
Palatul National Pena

Un sejur Portugalia in 2017 nu este complet daca nu se viziteaza acest castel ce pare desprins din povesti si inclus astazi in patrimoniul Unesco. Acesta este amplasat intr-o zona pitoreasca, de unde vizitatorii se pot bucura de privelisti impresionante, insa si constructia in sine reprezinta o adevarata atractie, fiind nevoie de 18 ani pentru finalizarea sa, intre 1836 si 1854. Ridicat in stil neo romanesque, palatul este deschis astazi publicului, care are ocazia de a simti pe pielea lor ce inseamna atmosfera traditionala portugheza.