Sunday, May 15, 2016

Tipuri de pereti despartitori



Spatiul unei locuinte poate deveni multifunctional si se poate eficientiza in cazul in care se folosesc niste pereti despartitori. PVC-ul este unul dintre cele mai populare materiale pentru o astfel de operatiune, intrucat asigura un grad sporit de siguranta, izolare termica si fonica, iar preturile sunt foarte accesibile. 

Asadar, peretii despartitori din PVC ofera posibilitatea de a delimita o noua incapere intr-un spatiu, fara mare efort si la costuri foarte bune. In plus, acest tip de pereti promite o varietate de posibilitati care poate ca nu ar fi existat in cazul peretilor clasici, iar efortul este minim. Adesea se folosesc peretii despartitori in cazul unor incaperi cu o suprafata intinsa, dar si in garsoniere pentru a delimita spatiul dintre living si bugatarie, fie in dormitoare sau living-uri care asigura legatura cu exteriorul. 

Continuarea catre o veranda sau o terasa acoperita se poate face acum cu usurinta prin intermediul acestei solutii.


Cel mai des se intalnesc peretii despartitori din PVC intrucat acest material promite numeroase avantaje, de la montaj usor, durata mare de viata, personalizare in functie de preferinte, dar si izolare fonica si termica grozava. In plus, spre deosebire de alte materiale, PVC-ul este foarte usor de intretinut si nu impune o atentie speciala, iar peretii despartitori sunt folositi de multe ori in locul unei usi. Al doilea cel mai popular tip de pereti despartitori este cel din sticla, fie transparenta, fie vitrata, conform preferintelor si destinatiei spatiului, insa sticla este ceva mai pretentioasa decat PVC-ul.

Dezavantajele peretilor despartitori

In schimb, printre dezavantajele peretilor despartitori din PVC trebuie amintit faptul ca acestia nu izoleaza spatiul in cele mai bune conditii, in timp ce nici camerele nu sunt separate eficient precum in cazul peretilor obisnuiti din beton, insa si preturile si disconfortul creat sunt mult mai scazute.

No comments:

Post a Comment