Monday, July 4, 2016

Curatenia si indepartarea gandacilor de bucatarieCu totii stim cat de dezgustatoare sunt insectele taratoare, in special gandacii de bucatarie. Pentru a-i indeparta din propria locuinta trebuie sa stim in primul rand care sunt motivele de la care apar. Exista numerosi factori care predispun la aparitia gandacilor de bucatarie precum mancarea lasata neacoperita, locurile de depozitare a gunoiului, mancarea cazuta pe jos, resturile de grasimi etc.

Pe langa riscul aparitiei insectelor, acesti factori favorizeaza si aparitia rozatoarelor. In general, indiferent de specia din care fac parte, gandacii prefera locurile murdare, umede si slab luminate. In case, acestia se gasesc deseori in bai sau bucatarii, in locuri mici si ascunse. Pentru eliminarea definitiva a gandacilor de bucatarie pot fi folosite mijloace chimice sau ecologice.

Curatenia si indepartarea gandacilor de bucatarie 

Chiar daca faceti dezinsectie sau folositi spray-uri impotriva taratoarelor este important sa mentineti curatenia in bucatarie. In afara de faptul ca eliminati posibilitatea de a avea daunatori, este bine si pentru sanatatea dumneavoastra. Trebuie sa duceti macar o data la doua zile gunoiul, iar vasele nu trebuie lasate nespalate cu resturi alimentare. In fond, majoritatea gandacilor urca pe tevi, iar vasele nespalate sunt un principal loc de atractie.

Lumea a evoluat, iar matura devine din ce in ce mai rar folosita, lucru nu este decat un motiv de bucurie deoarece aceasta nu este igienica si in cazul existentei oualor de gandaci, acestea vor fi imprastiate prin intreg spatiul, in loc sa fie inlaturate. In ceea ce priveste spalatul podelelor cu mopul, din nou trebuie avuta mare grija pentru ca gandacii prefera locurile umede. Deoarece atat in baie, cat si in bucatarie exista zone cu un grad ridicat de umezeala, este indicat sa acoperiti bine locurile unde exista aerisiri sau tevi. 

Pe langa dezinsectiile pe care le puteti face, simpla intretinere curata a locului unde traiti va va ajuta sa scapati de gandaci de bucatarie.


No comments:

Post a Comment